html tiedosto Hoidot Tuotteet Yrttituotteet Marjatuotteet Ohjelmapalvelut Vuokraa mökki Yhteystiedot
html tiedosto

 

Hoitavat Lapin yrttiuuteöljyt ja voiteet


Lapissa kasvavat yrtit ovat erityisen voimakkaita. Kasvavathan ne valossa ympäri vuorokauden, kun aurinko hellii niitä yötäpäivää.


MESIANGERVO Lihas- ja nivelkipuihin, reumakipuihin. Elvyttää pintaverenkiertoa, lämmittää kylmiä käsiä ja jalkoja. Mustelmiin, kuumeeseen ja flunssaan. Salisyyliallergikot voivat saada oireita.


SIANKÄRSÄMÖ Voimistaa ja vilkastuttaa pinta- ja laskimoverenkiertoa, suonikohjut, peräpukamat. Helpottaa naistenvaivoja. Kuona-ainepitoisiin vaivoihin, kuten jalkojen turvotus ja päänsärky. Tuo hyvää oloa aristaville jaloille ja kipeytyneille lihaksille. Mustelmiin. Pujoallergikot voivat saada allergiaoireita.


KATAJA Tulehduksiin, reumaattisiin kipuihin, kihtiin. Rentouttaa, rauhoittaa, vaikuttaa antiseptisesti. Vähentää jalkojen turvotusta. Käyttöesteenä raskaus ja munuaisten vajaatoiminta.


KEHÄKUKKA Herkän ihon voide/öljy. Finneihin, psoriakseen, kutiavaan ja atooppiseen ihottumaan. Ihoa uudistava. Kynsinauhojen ja kantapäiden kovettumiin.


MAARIANHEINÄ Rauhoittava uniyrtti. Laimennetulla öljyllä voi rauhoittaa kasvavan lapsen ja varttuneen aikuisen levottomia jalkoja. Tuo kesäisen tuoksun iholle.


RATAMO Hiertymiin, ihottumaan. Kuiville käsille ja jaloille. Hitaasti paraneviin haavoihin, palohaavoihin. Sisäisesti vatsavaivoihin ja liikahappoisuuteen.Vaikutusta vahvistavat lämmin haude tai saunan lämpö.

Yrttiöljyt valmistetaan uuttamalla aitoja, tuoreita kasveja elintarvikelaatuiseen öljyyn

Hierontaan laimennetaan perusöljyyn (1/5 - 1/10). Sekä laimennettuna lapsille.

Öljyt säilytetään viileässä. Säilytyksen aikana yrttiöljyyn kuuluvaa kasvin solukkoa voi laskeutua pullon pohjalle, mikä ei vaikuta tuotteen laatuun.